Hoe zorg je voor een nog gezondere, schonere en veiligere werkomgeving aan boord van een tankvaartschip? Met deze opdracht gingen we naar onze partner Tank-Eye.

Middle section

Gesloten bemonsteren

Ons tankvaartschip MTS Luuk ging vorige week voor onderhoud naar Breko Shipbuilding. Hier haalde Tank-Eye de tankwaspoorten van de MTS Luuk op. Deze zijn naar hun gecertificeerde lasser gegaan. De lasser heeft ervoor gezorgd dat de poorten nog beter voldoen aan de nieuwste regels en voorschriften voor gesloten bemonsteren. Dit betekent: een goed gesloten systeem waardoor er bij inspecties geen blootstelling meer is voor de bemanning of andere belanghebbenden. Gesloten bemonsteren is veiliger en nauwkeuriger en leidt tot betere resultaten. De poorten zijn inmiddels weer terug en bevestigd.

Nog schoner varen

Dat is iets waar we hard aan werken. We kijken samen met onze schippers wat we kunnen doen om ‘groen’ de toekomst in te gaan. Dat is niet altijd even makkelijk en gaat in kleine stappen. Maar iedere stap vooruit is een stap dichterbij een emissieloze binnenvaart. Zo zijn de ‘stage 5’ motoren op onze tankvaartschepen als een stuk schoner. Ze stoten tot 85% minder CO2 uit. Ook de NOx-uitstoot (fijnstofdeeltjes) is 90% minder.

Maar het kan natuurlijk altijd beter. Voor onze klanten én voor het milieu. We investeren daarom mee in de vergroening van de scheepsmotoren. Ook willen we zo snel mogelijk een aantal van onze schepen op biobrandstof laten varen. Dit aantal breiden we het liefst zo snel mogelijk uit. We dragen heel graag ons steentje bij aan de verduurzaming van de hele logistieke keten.